אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> איילון חברה לביטוח בע"מ נ' סולדאר הסעות ושרותים כללים בע"מ ואח'

איילון חברה לביטוח בע"מ נ' סולדאר הסעות ושרותים כללים בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 31/03/2014 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
22723-02-13
26/03/2014
בפני השופט:
עדי סומך

- נגד -
התובע:
איילון חברה לביטוח בע"מ
הנתבע:
1. סולדאר הסעות ושרותים כללים בע"מ
2. קש חתמים בינלאומיים סוכנות לביטוח כללי (2010) בע"מ

פסק-דין

פסק דין

הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984.

לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונת נזקי הרכבים המעורבים ובשים לב להסכמת הצדדים על דרך הפשרה - מכוח סמכותי האמורה, אני קובע כי דין התביעה להתקבל במלואה.

אני מקבל את גרסתו של נהג התובעת לדרך שבה קרתה התאונה. הדברים עולים מעדותו שלא נסתרה, ומהנזקים ברכב התואמים נסיעה של שני רכבים במקביל תוך כדי פנייה ימינה ואז עקיפת הרכב משמאל בנסיעתם. מעברו השני של המתרס, טענת נהג הנתבעות בנוגע לסוגיית כניסת רעיית נהג התובעת לרכב וסטיית הרכב לשמאל בנסיעה לעברו לא בא זכרה בטופס ההודעה. זאת ועוד, עדותו של נהג הנתבעות [ עמ' 4 שורה 19 לפרו' הדיון] לפיה ואני מצטט :" באו הרבה אנשים ממרכז אורן, התנפלו עלי בצעקות שאני עקפתי" [שם, בשורה 19] תומכת אחת לאחת ואובייקטיבית בגרסת נהג התובעת לעניין זה ומחלישה מהותית את גרסת הנתבעות בנדון.

מעברם של דברים, ואף בהתעלם מהאמור לעיל, עדותו של נהג הנתבעות מצביעה על כך שראה את רעיית נהג התובעת נכנסת לרכבם כ- 50 מטרים לפני הפנייה שבה אירעה התאונה ובכל זאת החליט לעקוף את הרכב. ביצוע העקיפה בכביש חד סטרי, בעת שנטען כי רכב התובעת עמד באלכסון ימינה- בפנייה לרחוב, מבלי לבחון את כוונת נהג התובעת, הינה לקיחת סיכון לא סביר ויצירת סיכון תעבורתי וזאת ובפרט שרכב הנתבעות הינו מסוג טרנזיט להסעת נוסעים ועל כן חוסם ברובו את נתיב הפנייה ימינה.

אשר על כן, אני מורה כי הנתבעות, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת את סך הנזק הישיר בגין התאונה ועלות שכ"ט שמאי מטעמה בסך 4,081 ₪, בצירוף הצמדה למדד מיום 7.8.12, שכ"ט עו"ד ע"ס 1,250 ₪, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העד מטעם התובעת כפי שנפסק בדיון.

הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

המזכירות תשלח את פסק הדין בדואר לצדדים.

ניתן היום, כ"ד אדר ב תשע"ד, 26 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ